MOOIE STRANDEN IN DE DIRECTE OMGEVING VAN KAMILARI

Veel mensen denken dat Zuid-Kreta geen stranden heeft. Dit klopt gelukkig niet. In het rustige zuiden zijn vele zandstranden, vaak kilometers lang en zelfs in het hoogseizoen rustig.
Altijd is er wel een taverna in de omgeving, waar u heerlijk kunt relaxen op het terras, vlakbij de zee. Wel adviseren wij u strandschoenen mee te nemen omdat er soms steenplaten in de zee liggen.
Onderstaand enkele stranden met daarbij de gemiddelde rijtijd vanuit Kamilari, zonder (foto)stops of iets dergelijks: 

* KOMOS & KALAMAKI: (ca. 5 min.): op slechts enkele minuten afstand liggen de prachtige en rustige zandstranden waar het uitstekend vertoeven is. Zie ook onder “dorpjes in de omgeving”.
* KOKINI PIRGOS: (ca. 15 min.): voorbij het stadje Timbaki ligt een lang zandstrand met diverse terrasjes en taverna's.
* MATALA: (ca. 15 min): met een prachtige baai en prehistorische grotwoningen. Zie ook onder “dorpjes in de omgeving”.
* AGIA GALINI: (30 min.): bijzonder gezellig toeristenplaatsje dat tegen de berg is opgebouwd.
Vele winkeltjes en taverna's zorgen voor een aangenaam verblijf. Net iets buiten dit dorpje ligt het zand/kiezelstrand.
* KALI LIMENES: (ca. 45 min.): via Sivas en Listaros komt u over een onverharde weg in Kali Limenes (= goede haven). Na de stoffige tocht kunt u bij de kleine haven iets drinken of eten waarna het kilometerslange strand ontdekt kan worden. Rijdt u verder langs de kust dan volgen nog vele spectaculaire baaitjes. Over de geasfalteerde weg via o.a. Pigedakia en Pombia kunt u dan weer terugrijden.
* LENDAS: (ca. 1 uur): al in de oudheid was hier een haven gevestigd. Het gezellige strand  met taverna's lokt u uitnodigend – voor een duik in de zee. Maar ook hier kunt u iets verder doorrijden naar een van de prachtige baaitjes. 
* AGIOS PAVLOS: (ca. 1½ uur): na een schitterende tocht via Agia Galini en een panorama bergweg over Melabes wordt u beloond met een prachtige baai met zandstrand. Vanaf hier kunt u via een trap naar boven klauteren voor een prachtig zicht op rotsformaties en zandduinen.
* TRIOPETRA: (ca. 1½ uur): prachtige, langgerekte zandstranden die grenzen aan grillige rotsformaties. Een genot om hier een dagje door te brengen.
* PLAKIAS: (ca. 2 uur): een wat drukker dorpje met een haven en een langgerekt zandstrand,  gelegen voor het plaatsje. Op de route er naartoe komt u ook nog door de indrukwekkende Kourtaliatiko kloof.