KAFENIONS IN KAMILARI

In het gezellige Kamilari kunt u overdag of ’s avonds aangenaam relaxen op het terrasje van een van de gezellige kafenions. Naast de heerlijk verkoelende drankjes, Griekse koffie of verse sinaasappelsap kunt u hier vaak ook nog kleine hapjes bestellen.

Er zijn 6 kafenions:
* KAMILARI: direct bij de ingang van het dorp. Hier wordt ook regelmatig levende muziek gespeeld. Ook kunt u eventueel al vooraf wat bestellen voor ’s avonds.
* KENTRIKO: in het smalle straatje naar restaurant Acropolis wordt u aangenaam verrast in het gerestaureerde kafenion “to Kentriko”. Irini, Stelios en Kostis hebben kosten nog moeite gespaard om dit kafenion grotendeels in de oude stijl te restaureren. En als u ’s ochtends alleen maar de oude mannetjes van Kamilári vóór het kafenion ziet zitten aarzelt u niet: ook u bent van harte welkom! Irini serveert u ook graag een heerlijk ontbijt, lekker drankje of ’s avonds een hapje. 
* MARCO: direct tegenover de kerk en dus midden in het centrum ligt het gezellige kafenion. Marco en zijn familie laten het u aan niets ontbreken en vanaf het terras kunt u het dorpsleven mooi bekijken.
* TO STEKI: op het koele terras van “to steki” (iets verder aan het dorpsplein, voorbij Marco gelegen) kunt u b.v. ’s ochtends heerlijk ontbijten of uw eerste koffie van de dag bestellen. Vangelis zorgt dat u zich hier direct thuisvoelt. Ook in de avonden is het hier uitstekend vertoeven met een drankje of een maaltijd. De versgebakken taarten van zijn vrouw zijn een begrip in Kamilári. De lijfspreuk van Vangelis? "Don't stress the chef"
* CHRISOPIGI Ouzeri: in een heerlijke tuin worden de lekkerste gerechten en drankjes met liefde geserveerd.
* Het kafenion KALIMERA van Manolis en Dominique is bijzonder sfeervol en ligt net om de hoek van het kerkplein.